sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kesätempo

Kiitos blogihaasteesta te tiedätte kyllä! Melkein luulisi, että olen suosittu. Totuus: juuri muita blogeja en seuraa. No saamanne pitää. Tästä tuli aika äitimäinen.

Päivän suunnitelma
Pikkuveli kera tyttöystävänsä ovat kylässä. Jee, mukavaa vaihtelua kesäpäivään! Ja jälleen, tarkoitus selvitä helteestä. Iltasella uimaan.

Lounaani tulee koostumaan
Kasvisosekeitto höystettynä pekonilla. Aina niin hyvää helleruokaa.

Viime yönä näin unta 
Viime yönä nukuin poikkeuksellisen paljon, jopa 11 tuntia! Tai lapsi nukkui, mutta heräsi niin monta kertaa, etten muista enää montako. Herättyäni lopulta kylkijumiasennosta, olin nukkunut kuitenkin niin sikeästi, etten muistanut nähneeni mitään unta. Harvinaista herkkua.

Eilen tapahtui seuraavaa
Tarkoitus taas oli selvitä helteestä. Ennen muinoin (lue ennen vauvan syntymää) vietin hellepäivät rannalla. Jos Pätkä on tottunut sisälämpötilaan 18´c, ovat kolmeakymmentä hipovat hellelukemat viisikuiselle liikaa. Vietämme siis suurimman osan näistä hellepäivistä sisällä ilmalämpöpumpun alla. Ja näitä päiviähän riittää. Olen harrastanut helletekemistä, kuten kodinhoitohuoneen lattian kuurausta ihan vain huomatakseni, että ne valkoiset saumat e i v ä t puhdistu. Hellepäivän haaskausta, sanoisin. Päivällä uitin Pätkän ammeessa pihalla, iltasella suuntasimme uimaan ja dippasimme Pätkän järvessä. Tykkäsi. Rannalla oli onneksi viileämpää kuin kotipihalla. Mutta jos siellä tahtoisi viettää koko päivän, kuvitelkaapa vesimäärä, joka pitäisi äidin litkiä, että maitoa tirskuisi tarvittava määrä jälkikasvulle. Juu en pysty.

Päivän asu
Täysin säädytön. Hävetti, kun naapuri näki mikroshortsit ja ah niin pienen hellepaidan. Luulin, ettei kukaan näe.

Lempparibiisini juuri nyt
Heh. Radiorenkutus Kasimirin Vadelmavene. Vihdoin tajusin, että siinä puhutaan soutamisesta ja veneestä.

Tänä kesänä olen oppinut jotakin uutta
Vauvan kanssa matkailu on yllättävän helppoa. Tärkeimmät muistettavat ovat ehkä korvatulpat ja kynsisakset.

Seuraavat pippalot, joihin olen menossa
Pätkän serkkupojan nimiäiset.

Juuri nyt minua ärsyttää
Vaatekaappi. Tarpeeksi pieniä imetysvaatteita on niin vaikea löytää. En tajua. Tietysti tavisvaatteillakin selviää kotona, mutta jos ylipäätään joskus tahtoo poistua kotona, olisi kiva omistaa jotain säädylllsiä vaatteita. Periaatteessa voisin ommella itsekin. Saumurikin on huollettu, mutta en vain saa aikaiseksi aloitettua mitään ompelusta. Jostain syystä ei vain huvita.

Toisaalta haluan suositella
Relaamaan ja nauttimaan elämästä. On tosi rasittavaa potea huonoa omatuntoa siitä, että viettää näin hienoja ilmoja sisälllä.

3 kommenttia:

 1. Siis mitä, saako joku sen Vadelmavenebiisin sanoista selvää? Mä poimin lauseen sieltä ja toisen täältä ja välit on pelkkää onahajanamaheluhamaammallaakaa-aa! Voi että voi ottaa pientä ihmistä aivoon moinen artikuloimattomuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika kuvaavaa oli, kun mies eka kerran kappaleen kuullessaan kysyi, et onko tämä englantia. No ei ollu.

   Mutta niin. Ei se laulanutkaan että "Hankoon, Helsinkiä pakoon SO Hankoon." Vaan SOUDA. Niinpä tietysti, miksen heti tajunnut.

   Poista
 2. Törkkääs tänne sellainen liity lukijaksi juttu niin saan suoraan bloggeriin sun viestit, jooko :)

  VastaaPoista