maanantai 5. lokakuuta 2015

Lapsivapaa

Ensimmäisen kerran Juniorin syntymän jälkeen päätimme poistua isimiehen kanssa kotoa yhtä aikaa, yöksi. Koska kohta olen taas vauvanpuklun ja kakkavaippojen välissä, päätimme oikein repäistä ja suunnata Helsinkiin asti. Varasimme hotellin ja liput Forkin konserttiin. Vähän niin kuin juhlistaa samalla kolmatta hääpäivää.

Lomaa tarvitsimme molemmat, mutta eri syistä. Aitan kattoa ei ihan yhdessä viikonlopussa saatu valmiiksi, vaan operattio kesti kaksi viikkoa, kaksi viikonloppua ja kestää edelleen. Isimies on ensin töissä ja sitten kaikki illat pimeään asti katolla. Me matkustimme Juniorin kanssa Pohjanmaalle ns. muihin hommiin. Jossain vaiheessa alkoi nimittäin itseäkin hermostuttaa kiskoa tahtovaa puolitoistavuotiasta tikapuilta, koska hän oli vakuuttunut, että myös hän rakentaa aitan kattoa niin kuin ihi ja kukki (po. isi ja ukki). Minä olen tiiviisti pyöritellyt Junioria ja isimies lautoja ja kattohuopaa. Mietin vaan, että on se hurjaa homma rakentaa taloa yhtä aikaa, kun on pieni(ä) lapsi(a). Juu ei olis kyllä meidän juttu.

Oli siis perustavanlaatuista luksusta saada nauttia isimiehen seurasta melkein kokonainen vuorokausi. Syötiin hyvin, heiluttiin hetki kaupungilla ja join tainnuttavan hyvää valkosuklaakaakaota espressolla. (Suosittelen erittäin lämpimästi Helsingissä liikkuvia kahvin ja kaakaon ystäviä vierailemaan Kampin Kaakaopuun kahvilassa.) Sitten hetki pötköttelyä hotellilla ja illalla Forkin 10-vuotisjuhlakonserttiin Aleksanterin teatteriin. Nähtiin sama Forkin X-juhlashow jo keväällä, mutta se oli niin kertakaikkisen vaikuttava, etä haluttiin mennä katsomaan uudestaan. Kaksi tunti leijumista jossain toisessa todellisuudessa, en käsitä, miten ihmisäänestä voi saada aikaan tuollaista tykitystä. Joten te helsinkiläiset, joilla rahaa riittää vielä kaakaon jälkeenkin, niin käykää nyt ihmeessä katsomassa. Viimeiset esitykset ovat vielä joulukuussa! Konsertin jäleen pientä hiukopalaa, hotellille ja aamulla vielä rauhallinen aamupala.

Oli rentouttava reissu: oli kiva olla pois kotoa ja oli kiva tulla kotiin. Etenkin kun kotona Juniorilla oli kaikki ollut mummin ja ukin kanssa paremmin kuin hyvin. Lisäksi koti oli siivottu, alakerran ikkunat pesty ulkoa ja aitan luona siivottu puupalikat ym. ja ruoka valmiina. Yltäkylläistä. Että kyllä tällä taas jaksaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti