perjantai 2. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja uudet vermeet

Toisin sanoen uusi vuosi ja uudet sukkahousut.

Rouva Rimppakintun poika näyttää perineen sekä äidin että isän puolelta ihkaomat rimppakintut. Kun yhdistää rimpulat jalat ja vauhdikkaat varpaat, on jatkuvana ongelmana se, että housut ja sukat eivät vain pysy menossa mukana. Onneksi on keksitty sukkahousut - vaikkakin itse vihaan sukkahousuja omissa jaloissani! Hyviä lasten sukkahousuja on vaikea löytää ja hyviä lasten sukkahousuja pojille on äärimmäisen vaikea löytää. En mielestäni liikaa nirsoile lapsen vaatteiden suhteen, mutta toistaiseksi olen kieltäytynyt pukemasta poikaa pinkkeihin perhos- tai sydänsukkikseen.

Kesällä näin Kokkolan Prismassa ihan ylisöpöt Haisuli-sukkahousut. Ne olivat jotain Tove 100 vuotta -juhlavuoden sukkahousuerää. Eipä tullut ostettua, kun oli hiki ja helle, ja jäi hieman kaivelemaan. Missään muualla en ole noihin törmännyt, joten olin erittäin riemastunut, kun nyt joululomalla satuin löytämään niitä vielä kahdet - ja vieläpä alennuksesta! Koot olivat jo kortilla, mutta itse asiassa nuo 60-senttiset näyttävät olevan varsin sopivat...! Jos sukkikset saa vitosella per pari, niin kyllä ne hintansa haukkuu. Vielä niitä ei ole pesty, joten toivossa on hyvä elää, että ne toimivat vielä pesun jälkeen. Ensimmäinen pesu paljastaa hyvin nopeasti sukkahousujen todellisen luonteen. En tajua, miten ne voivat lörpsähtää niin monesta kohtaa.

Samalla mukaan tarttui Frekriksonin retromallinen toppalakki. Meillä on tainnut lapsena olla juurikin samanlainen, mutta sininen! Sopivan kokoisten ja istuvien lakkien  metsästäminen on käynyt myöskin ihan työstä.  Nyt on sitten pienipäinen lapsemme saanut vihdoin myös sopivan talvilakin. Että missäs olet pakkanen. Me ollaan valmiina!

1 kommentti:

  1. Todella sopöt sukkahousut. Todella kätevät niin tytöille kuin pojille, vaikka jotkut niitä pojilla kauhisteleekin.

    VastaaPoista