keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Uudet vanhat vaatteet

Jopa kliseisesti voisi sanoa, että lapset kasvavat nopeasti.

Yleensä kasvamisen huomaa vaipasta. Kun vaippa valskaa kerta toisensa jälkeen, sitä yhtäkkiä tajuaa, että vika ei ole vaipan laittajassa, vaan vaippa on liian pieni! Nyt kun lapselle tulee laitettu usein kesto, tämä vaippa-aspekti suhteessa lapsen kasvuun on hieman hämärtynyt.

Tässä eilen aamulla katselin Pätkää, kun se ryömi lattialla ja yhtäkkiä tajusin, että sillähän on ihan liian pienet vaatteet. Bodyn kaula-aukko venyi missä lie navassa asti ja muistin, että näppärit olivatkin aika tiukat. Housun lahkeet ylsivät häthätää nilkkoihin ja kirrasivat jotenkin oudosti takamuksesta. Kurkkasin bodya, se oli kokoa 68cm ja housut näyttivät olevan 62cm.

Niin, juurihan ostin ison kasan 74cm vaatteita, muistelin ja lähdin tutkailemaan, mihin olin jemmannut lapsen uudet vaatteet.

Kyseessähän on uudet vanhat vaatteet, sillä suurin osa meidän vaatteista on saatu käytettynä, ne ovat lainassa tai olen ostanut ne kirpparilta. Ihan uusia uusia vaatteita olemme ostaneet tosi vähän ja ne on pääasiassa saatu lahjaksi. Uusilla lastenvaatteilla saa rahastettua paljon ja samaan aikaan käytettynä liikkuu lähes uudenveroista vaatetta edullisesti. Kuukausi takaperin ostin nimittäin nettikirppikseltä kaksi muovikassillista poikien 74cm:n vaatteita, kympillä. Melkein nolotti, kun kävin kassit hakemassa, kun myyjä tuumasi, että laittaa vielä muutamat pieneksi käyneet vaatteet pojan kaapista mukaan. Mukana oli ehkä kolmet sukat, villasukat, kolme yöpaitaa, tossut, seitsemän bodya, kymmenen pitkähihaista, yli kymmenet housut ja pari collegehaalaria. Osa vaatteista oli luonnollisesti paljonkin käytettyjä, mutta mukana oli myös täysin uudenkarheita ja käyttämättömiä vaatteita. Osan laitoin heti kiertoon uudestaan ja osan nostin kaappiin odottamaan, että lapsi kasvaa. Nyt se on ilmeisesti kasvanut ja pitkien helteiden jälkeen huomaan, että lapsi on itse asiassa tainnut hypätä yhden vaatekoon yli.

Korkkaamattomat Adidaksen pöksyt: 25-27 senttiä.
Yritin ottaa kuvan, mutta jätkä lähti ryömimään kohti kameraa. 
Erinomaisessa kunnossa oleva body: 3e.
Kummitädin tarjoamat sukat: 0e.
On muuten tois hankala saada kuva lapsen sukista, kun jalat heiluu niin paljon.
Toinen sukka näyttää karanneenkin.
Nämä joutavat jemmaan tai eteenpäin:
Toisilta kummeilta saadut Tutan housut ja
Pätkän isotädiltä saatu traktoribody, sukista ei havaintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti