sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Aitta sai katon

Hieman oli käsitöitä tässä hommassa. Vanhat kattotiilet hylättiin, koska ne olisivat tuoneet painoa tosi paljon lisää. Lisäksi betonitiiltien käyttöikä on noin 50 vuotta, joten tiilet alkoivat olla jo vanhoja ja päätimme uusiokäyttää ne haaveissa olevan puutarhavajan katossa. Koska hirsien välit saivat eristeeksi pellavaa, niin uuteen kattoon lisättiin tuulensuojalevyt. Kattomateriaaliakin pähkäiltiin tovi ja lopulta päädyimme perinteiseen kolmiorimahuopakatteeseen. Varsinaisesta aitan siirrosta voi lukea täältä.

Lautaa meni reilut 400 metriä, kymmeniä metrejä huoparullia (tätä ei kuulemma voisi ilmoittaa näin, mutta kuulostaa kivalta), nauloja yli tuhat, työtunteja paljon. Alun perin katto oli tarkoitus tehdä viikonlopussa. Lopulta siihen kului viikonlopun lisäksi yksi jos toinenkin viikonloppu ja useita tunteja työpäivien jälkeen. Onneksi ukki oli apuna, muuten olisi varmaan katto vieläkin kesken.

Kuvat puhukoon puolestaan. Hieno siitä tuli. 

Katto sisältä. Sisäkatto jää ensi kesään. 
 Talvi saa tulla. Ensi kesänä päästäänkin tutustumaan punamultamaalin keittämiseen. Siitäpä vasta soppa syntyykin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti