perjantai 27. marraskuuta 2015

Mitä vauva tarvitsee?

Sitäpä sitä miettii moni esikoistaan odottava. Kaupat pullistelevat vauvakrääsää ja nyykkarivanhemmat yritetään saada vakuuttuneiksi, kuinka vauvasi ei selviä ilman sitä ja tätä hilavitkutinta. 

Oikeasti vauva ei tarvitse juuri mitään tavaraa.

Vauva tarvitsee vaippoja ja epämääräisen kasan vaatteita.
Jonkun sortin rattaat on kätevät ja turvakaukaloon kannattaa kyllä panostaa etenkin, jos liikkuu paljon autolla tai pitkiä matkoja.

Sitten jos oikein hifistellä alkaa, niin edellisellä kerralla meillä villavaatteet oli aika pop. Lahjaksi saadusta Ruskovillan villasilkkisestä kypärälakista muodostui vauvan turvalakki ja myöhemmin nettikirpprilta löytämäni Ruskovillan unipussi oli ehdoton öiden rauhoittaja. Myös lahjaksi saatu Weledan vaipparasva osoittautui ihmetehokkaaksi aineeksi. Lainaan saatua Baby Björnin sitteriä ei turhaan kehuttu toimivaksi, vaikkei sekään mikään vauva-ajan välttämättömyys ollut, olisi se vauva keikkunut varmaan jossain muussakin sitterissä sen minkä keikkui. Isimies muistaa oikeastaan vain räkäimurin ja nenäsuihkeen, ylläri! :D 

Meidän arjen kriittisimmät helpottajat taisivat kuitenkin olla työkaverin kautta kirpparilta kotitutunut trikoinen kantoliina, kantoliinalainaamosta lainassa ollut kantoreppu, pikkuserkulta lainassa ollut kapalointiliina ja isimiehen koulusta lainaama jumppapallo. Päivittäin käytössä ovat olleet radiopuhelimet itkareina, koska lapsi nukkuu edelleen sitkeästi päiväunet ulkona. 

Ja näissäkin tavaroissa toisen tarpeellinen on toisen turhake.

Mutta oikeasti.
Vauva tarvitsee vain vaippoja ja epämääräisen kasan vaatteita.

Nyt kun kaivoin Juniorin vauvakamat kaapista totesin, ettei meidän uusi vauva taida tarvita mitään. Se ei oikeasti tarvitse mitään. Osan vaatteista olen lahjoittanut eteenpäin, osan myynyt ja vaikka nyt lähtee taas uusi satsi uuteen kotiin, niin epäilen, ettei tämä vauva siltikään ehdi käyttää näitä kaikkia vaatteita.Mitä äiti tarvitsee?

Kaivoin esille taas vesipullon, jonka rakas mieheni minulle edellisellä kierroksella hommasi. Siinä vesi pysyi viileänä ja se oli minulla aina mukana. Se oli huippu arjen helpottaja, koska imettäessä oli jano. Aina. Mikäli äidillä maitolaitos vain paisuus ja paisuu, suosittelen myös oikeasti hyviä imetysliivejä, eikä mitään henkkamaukkarimpuloita.

Mutta jos unohdetaan kaikki rintapumppu-, vältä-raskausarvet-öljy- ja pukama-asiat, ei äiti tarvitse muuta kuin
1. unta
2. ruokaa
3. vertaistukea
4. toisinaan hieman auttavia käsiä

Tällä kierroksella ajattelin olla kaukaa viisas ja tehdä pakkaseen ruokaa valmiiksi.

ps. Niin ja Peltoritkin olis ollu kyllä jossain vaiheessa aika kätevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti